O nás

Evka Bognárová je tvárou, dušou, tvorivosťou, nadšením a vytrvalosťou predstaviteľkou firmy Eva Collection a mňa zaujímalo, ako objavila svoju vášeň.

Evi, keď pozorujem, ako vyrábaš svoje pralinky, vidím neuveriteľnú lásku,
s akou svoje pralinky tvoríš…

Vášeň k sladkostiam a ku kuchárskemu umeniu som získala od svojej babičky – Justíny, ktorú som veľmi milovala. Jej kuchárska a pekárska zručnosť bola tak vychýrená, že si ju ľudia objednávali aj na svadby a ona dokázala sama navariť a napiecť aj pre sto ľudí. Pri pečení sme jej mohli, my deti, pomáhať s miešaním krémov a cesta. Našou odmenou bolo vylizovanie mís. Zrejme odtiaľ moja láska k sladkému.

Prečo si začala vyrábať práve pralinky?

K pralinkám som sa dostala tak trošku okľukou.. Ale to tak býva, že k vytúženému cieľu vedie niekoľko cestičiek…Vždy som mala rada tradičnú maďarskú kuchyňu, a tak som sa rozhodla učiť od najlepších.V rokoch 2012-2013 som navštevovala kurz varenia vo vychýrenej Budapeštianskej reštaurácii – GUNDEL, o ktorej v The New York Times napísali, že urobila viac pre propagáciu Maďarska, ako vagón turistických sprievodcov. Na poslednej hodine nám náš lektor, úžasný JUHOS JOCI, ukázal výrobu čokoládových praliniek. A tam, v tej poslednej hodine varenia prišla láska a nadšenie pre pralinky.

Úžasné! A ako si začala?

No s nadšením. Hneď som si kúpila 2 kilá čokolády a myslela som si, že už to viem! Už idem robiť pralinky! Ale nie… bol to pokus – omyl. Teda viac omylov, ako spokojnosti, tak som pochopila, že hodina nestačí a začala som hľadať ďalšie možnosti štúdia, špeciálne kurzy a odborníkov na výrobu praliniek.

U koho si sa učila?

Učím sa stále, lebo je toľko úžasných ľudí, od ktorých sa dá čerpať inšpirácia. Už v roku 2013 som absolvovala prvý kurz vo firme ZEUS-BRAUN v Bratislave a postupne som zlepšovala svoje technické zručnosti v SZAMOS MARCIPÁN ISKOLA v Budapešti,na CSOKOLADE AKADEMIA tiež v Budapešti, kde sa nám venoval Attila Veszely, MONACO INTERNATIONAL v Prahe pod vedením Martina Pokorného a mojím posledným študijným zážitkom bolo stretnutie s Andreyom Dubovikom a Ronyou Belovou z Minska v Sugar Sugar Academy v Prahe.

A čo je tajomstvo Tvojich praliniek?

Vieš veľmi dobre, že tajomstvá sa neprezrádzajú… Čo však môžem prezradiť je, že každú pralinku vyrábam tak, ako by to mala byť jediná vec, ktorá urobí deň krajším – to znamená, že či ju ochutná kráľovná, deduško alebo babička na dôchodku, dieťa, mamička na materskej, unavený manažér,uponáhľaná podnikateľk a alebo ktokoľvek, dodá mu chvíľku pokoja, uspokojenie z dokonalej chuti a tvaru, vyčarí úsmev na tvári a zanechá nádhernú spomienku na ten dokonalý, čokoládový zážitok.

Vytvorené
s láskou pre Vás